De leerlingen van Talentenschool Turnhout bouwden onder begeleiding van leerkracht Stef Borghs een automatisatie module op. De school investeerde vorig schooljaar in een hoogtechnologische transportband om met de leerlingen van Industriële wetenschappen en Elektrische Technieken aan de slag te gaan. “Tijdens hun geïntegreerde proef werden de eerste modules in elkaar gestoken. Het is voor de leerlingen erg motiverend om hun computersimulaties ook echt in praktijk te zien werken”, onderstreepte vanochtend leerkracht Stef Borghs.

SMC, de firma die de school ondersteunt in dit project gaf aan dat het uniek in Vlaanderen is dat leerlingen uit het secundaire onderwijs een dergelijke uitdaging aangaan.

“Nadat de leerlingen de automatisatie module geprogrammeerd hebben kan de leerkracht fouten simuleren. De leerlingen moeten dan probleemoplossend op zoek gaan om de fout op te sporen en recht te zetten. De technische talenten van onze leerlingen komen zo ten volle tot hun recht” licht TAC Gunther Melis toe.

Talentenschool Turnhout is een STEM-school of excellence en is ontwikkelschool voor STEM@school en zet vanaf dit schooljaar extra in op de integratie van wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde. “De leerlingen kunnen op deze manier bekijken hoe hun programmatie op pc tot leven komt op de transportband. Door de complexiteit van het automatisatieproces zijn er talloze onderwijs-uitdagingen voor onze leerlingen mogelijk. Erg motiverend en uitdagend!” gaf directeur Saskia Michielsen aan.